U bevindt zich hier:

Prijzen en verzekering

Wordt het trekken van verstandskiezen vergoed?

Omdat het een specialistische behandeling is, wordt deze volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vergoeding heeft u wel een verwijzing van uw tandarts of huisarts nodig. De behandelingen uitgevoerd door een kaakchirurg vallen onder het verplichte eigen risico.

Wordt het klikgebit vergoed?

Wanneer u helemaal tandeloos bent en een volledige gebitsprothese draagt komt u in principe in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering. U moet wel rekening houden met de wettelijke eigen bijdrage die voor iedereen geldt. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan vergoeding voor implantaten die dienen voor het vervaardigen van een klikgebit. De kaakchirurg zal samen met u kijken of u hiervoor in aanmerking komt en een aanvraag indienen bij de zorgverzekeraar.

Worden implantaten voor kronen of bruggen vergoed?

Wanneer u nog eigen tanden of kiezen heeft zal de zorgverzekeraar de implantaten niet of gedeeltelijk vergoeden (afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden). Voor het plaatsen van implantaten gelden de volgende tarieven:

  • 1 implantaat: € 750,00
  • elk volgend implantaat: € 360,00


Voor meer informatie over de kosten, kunt u contact met ons opnemen

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

  • Print deze pagina
  • Stuur door
  • Deel deze pagina